Stage beloften en EZC in Benidorm

18 Feb

De beloften en EZC zijn op stage geweest naar Benidorm van 31 januari tot 7 februari. Onder perfecte omstandigheden kon de voorbereiding op het nieuwe seizoen afgewerkt worden. In het fotoalbum kan je enkele foto’s bekijken van de stage. Wie wil, kan een uitgebreid verslag lezen van ploegleider Luc […]

Donderdagnacht 29jan om 3u vertrok een wagen volgeladen met fietsen richting Spanje.
Zaterdagnamiddag, met een tussenstop waarvan Patrick en Luc van de lekkere Spaanse tapas proefden, arriveerden we in Benidorm. Zondagmorgen vertrok vanuit Brussel een 17-tal renners en enkele begeleiders naar het zonnige Spanje. Eens aangekomen in het Benelux hotel begonnen de benen reeds te kriebelen (u zou voor minder met temperaturen van meer dan 20 graden)  om een eerste verkenning te maken in de omgeving van  Benidorm, al hadden de renners door het vroege vertrekuur weinig of niet geslapen de night before.

‘s Anderdaags begonnen de Gaverzicht-Glascentra boys aan het grote werk. Er werd een route uitgestippeld door de ploegleider, maar waarschijnlijk was Wim nog niet goed uitgeslapen en dan kan een weg vergissing soms gevolgen hebben voor de renners die onvoorzien de Col de Rath moesten beklimmen. Zo stonden meteen 1804 hoogtemeters op de teller.

Dag 3: Ontspanning moest er ook zijn en daar zorgde onze penningmeester Willy met een aantal pittige vragen over sport, cultuur en varia.

Dag 4:rit ging richting Denia en daar werd de conditie met interval training ernstig getest. Er werd 161 km afgelegd met een gem. van 31 km/u.

Dag 5:rustdag: eerst een anderhalf uurtje op een ontspannen manier losrijden met zangtalent van Michiel en de Mexican wave. Daarna terug een ontspanningsnamiddag, nu geleid door Wim die zijn scouts verleden terug bovenhaalde.

Dag 6: na de rustdag ging het er alweer wat pittiger aan toe. De 141 km werd afgelegd met een gemiddelde van meer dan 30/u.  Bij het avondeten konden er niet veel meer het woord pap uitspreken.

Dag 8: nog vlug eens de benen losmaken alvorens de valiezen in te pakken, maar van losrijden kwam niet veel in huis, met een windkracht van meer dan 5 beaufort sleepten we ons door de laatste km’s van de stage. In de namiddag profiteerden de renners op het terras  van de laatste zonnestraaltjes  (bij alweer een mooie 19gr)

Besluit: de renners van GG maakten een mooie stage in aanwezigheid van onze voorzitter Thomas.  Er is zeker en vast een stevige basis aangelegd met in totaal 860 km en 10800 hoogtemeters. We hebben een goede sportieve maar vooral een sociale groep gevormd met: Anko, Arno, Berre, Bert, Bryan, Cedric, Goran, Jay, Jordy, Louwrence, Mathias, Michiel, Nicolay,Siem, Steven, Stijn en Wannes  en dat belooft voor het seizoen 2016 !!!

&nbsp>