Torsten op dreef in ster van Zuid-Limburg

29 Mar

Dit weekend stond de ster van Zuid Limburg op het programma. Volgende renners kwamen  er aan de start voor Meubelen Gaverzicht Glascentra CT: Torsten Demeyere, Maxim Trio, Brent Govaerts, Yonie De Temmerman , Tom Plovie en Jarne Loeys. Lees hierna verder hoe Torsten de groene trui behaalde en verdedigde[…]

Op dag 1 stond de proloog van 5 km op het programma. Er waren continu tijden van 6 min 40 tot 6min 50: Maxim 6.50 , Brent 6.58, Jarne 7.04, Tom 7.15 en Yonie 7.24.

Plots kwam Torsten af. Hij klokte hij af op 6min 26! Helaas kwam Jasper Philipsen binnen na 6.24… Een mooie 2de plaats voor Torsten, die goed was om de groene trui te mogen dragen op dag 2.

Op dag 2 was er een rit van 129 km.  Onze tactiek was om de gele trui te volgen en de trui op één of andere manier af te snoepen. Na 5 km had Torsten een lekke band en moest de ploeg wachtten op hem.  Tom bracht de ongelukkige daarna tot helemaal vooraan terug. Toen een aanval kwam van 8 renners met daarin Torsten, was het vijf voor twaalf voor de drager van de gele trui. Hij moest met zijn hele ploeg het gat dichtten. Dit kostte veel krachten, maar lukte. Onze ploeg deed er alles aan om de grote groep onder controle te houden maar Balen bc was de beste ploeg en dat hebben ze bewezen over hele weekend.

Op dag 3 stond er wind tot 7 beaufort. Toen wisten we al dat het oorlog ging worden. Er reed na de bergzone een groep van 22 renners weg . Torsten was mee, met daar kort achter een groep met Brent (die door de wind van zijn fiets gewaaid werd)… en Tom Plovie die net hetzelfde tegenkwam. Toch knap wat de hele ploeg deed. In de wagen steeg de hoop op geel, maar op 2 ronden van het einde moest Torsten lossen. Heel raar, want hij bleef op 100m hangen. Na meer dan een ronde op 100m te hangen, reed hij het gat terug dicht. Hij kwam erbij en reed een halve ronde later weg.  Ze pakten hem terug op 2 km van de meet… Jammer, maar hij werd toch knap 10de. In het eindklassement kwam hij ook uit op de 10 de plaats.

De hele ploeg heeft keihard gewerkt.  Dit zorgde voor een mooi e 8ste plaats in het algemeen ploegenklassement.  We zijn daarmee de 4de Belgische ploeg in de toch heel hoog  aangeschreven Ster Van Zuid Limburg.

Ster Van Zuid-Limburg Algemeen ploegenklassement – Classement général par équipes – General Team Classification Rank Team Time na 3e Rit 28/03/2016 Buvingen – Borlo

1 ACROG – BALEN BC 19:40:49

2 AVIA WCUP CYCLING TEAM 19:42:03

3 TEAM BORKOP ROSKILDE 19:44:04

4 NANTES ATLANTIQUE JUNIORS 19:46:05

5 VERANDAS WILLEMS – CRABBE TOITURES – CC CHEVIGNY 19:46:56

6 MONKEYTOWN CYCLING TEAM 19:47:10

7 WILLEBRORD WIL VOORUIT 19:51:19

8 MEUBELEN GAVERZICHT-GLASCENTRA CT 20:02:42

9 TEAM WALLONIE JUNIORS 20:03:12

10 ZANNATA-GALLOO CYCLINGTEAM MENEN VZW 20:06:16

11 USA NATIONAL TEAM 20:11:15

12 LOTTO-VC ARDENNES 20:14:51

13 WIELERCLUB “ONDER ONS – PARIKE” VZW 20:20:07

Hartelijk dank want naast de renners waren ook alle mensen van de omkadering terug top.

Al dit mooie nieuws is plots wel erg relatief na het nieuws over de dood van Antoine Demotié en Daan Mijngheer. Vanwege het hele bestuur en omkadering van Meubelen Gaverzicht Glascentra, bieden we onze oprechte deelneming, alsook heel veel sterkte aan beiden getroffen families aan>