Omloop van Borsele

28 Apr

126 deelnemers stonden aan de start voor de 128km lange omloop van Borsele voor juniores. Ploegleider Dirk Vervaecke, mekanieker Stefaan Dendauw en verzorger Jelle Vervaecke stonden paraat om Yonie De Temmerman, Thomas D’Hooge, Torsten Decleyere, Sennne Laloo, Elias Vanlandeghem en Bjarne Dewulf bij te staan. […]Na 25km was er een ontsnapping van 13 renners. Daar was niemand bij van meubelen gaverzicht glascentra CT. Op 30sec volgde een groepje met Bjarne en op 1min20 een groepje met Yonie. Op 2min30 was er een groepje met Thomas en Torsten aan boord. Nog verderop volgde Senne. Elias werd afgevlagd omdat de achterstand te groot was geworden. Na 50km bleven nog 11 koplopers voorop. De achterstand van ieder groepje liep verder op: Bjarne reed op 2min30, Yonie op 4min en Torsten op 6min van de leiders. Thomas werd slachtoffer van een valpartij en verdween uit koers. Ook Senne werd tot een opgave gedwongen. De felle wind deed verder z’n werk want het verschil tussen ieder groepje groeide stelselmatig. Uiteindelijk werd er door de koplopers gesprint voor de zege.  Bjarne werd na een ware veldslag 14de op 6min02, Yonie 34ste op 9min47 en Torsten 49ste. Er reden slechts 25 renners de hele wedstrijd uit. Proficiat aan de renners die deze wedstrijd met een mooi resultaat wisten te beëindigen. Voor de jongens waarbij dit niet het geval was, niet getreurd: op naar een nieuwe wedstrijd en volgende keer beter>