BVB Dottenijs (NWL)

24 May

Volgende renners kwamen aan de start voor Meubelen Gaverzicht Glascentra CT: aaron vandenbulcke , Jochem kerckhaert , thomas suys , emile eeckhout en ewout verstraete.

Onze tiende plaats verdedigen was het vooropgesteld doel. […]Het was een gesloten wedstrijd, maar werd verstoord door het rotweer na twee ronden wedstrijd. Zoals je kunt zien op de foto’s van het fotoalbum: het hield niet op met regenen. Iedere ronde kwamen renners in de achtervolging. Ewout kwam half weg ook in de problemen maar bleef z’n rol spelen in een groepje dat 2 ronden lang op een boogscheut van het peloton bleef hangen. Op twee ronden van het einde waren nog amper 64 renners in een gesloten peloton van de 140 deelnemers. Daarbij waren nog 4 ploegmakkers mee.

Het vertrouwen groeide op een goede afloop. Naar het einde scheiden zich 8 renners af met kleine voorsprong. Thomas kwam in de daaropvolgende groepsspurt bijna ten val, maar kon zich rechthouden: weg dichte plaats, maar toch nog 28ste. Jochem werd 44 ste , Aaron 47ste, Emile 48ste en Ewout 95ste. We werden knap 8 ste in ploegenklassement van de dag en staan nu sterker op de tiende plaats in het klassement. Op naar Koksijde op 4 juni: One team , one dream.

Een tevreden ploegleiding>