BK juniores – verslag

30 May

Op zondag 29 mei was er het bk voor juniores in Hooglede. Meubelen Gaverzicht Glascentra Ct stond er met 8 renners aan de start. […]De bedoeling was om in iedere noemenswaardige ontsnapping aanwezig te zijn. Toen er 3 renners 40 seconden wegreden wou Brent de kloof in zijn ééntje toerijden maar dit lukte hem niet. Toen er nog eens 3 renners naartoe reden was er jammer genoeg terug niemand van ons team bij. Je zag ondertussen het sterke blok van Van Moer Cycling de hele koers domineren. Het Peloton speelde jojo met de koplopers: van 20 sec naar 1 min en terug naar 20 sec… tot op 4 ronden van het einde.

Toen kwam alles samen en  trokken Torsten en Phillipsen zo hard door dat het peloton in 3 stukken gereden werd, maar de anderen hadden geen zin en alles kwam terug samen.

Op 3 ronden van het einde koos Demolder het hazepad. 3 renners kwamen er nog bij. Onze renners zaten op dit moment vrij attent voorin.  Ondertussen kende Maxim, onze rappe man, pech: hij moest opgeven met fietsbreuk.

Toen we de laatste ronde in gingen dacht iedereen aan een massasprint en inderdaad: op 500m van de aankomst kwam alles samen. In de groepssprint won de sterkste man in koers: Sander Depestel was de verdiende winnaar.

Onze renners hebben gereden voor wat ze waard waren, maar het BK bracht voor onze ploegleider Rik net iets minder als dat hij verwacht had..>