verslag IC Rekkem (JUN)

27 Jun

Gisteren is met de IC in Rekkem deel 2 van het seizoen begonnen. We namen er de start met volgende renners: Maxim Trio, Brent Govaerts, Steff Milbou, Torsten Demeyere, Valentin Lefever en Gilles Huyghe. […]

De wedstrijd was nog geen 5 min bezig of er kwam al flink onweer de kop opsteken. In de volgwagen dachten we dat de koers ging stilgelegd worden maar de wedstrijd ging door en de hemel klaarde terug helemaal open. Een echt Belgisch weertje dus.

Er reden eerst 17 man weg maar meer dan 15 sec pakten ze niet. Toen er 4 renners het hazenpad kozen was er niemand van de ploeg mee, maar Torsten reed er op zijn ééntje er naar toe. De vlucht hield ong. 30km stand. Toen kwamen nog 19 renners aansluiten vanuit het peloton. In die groep was Brent aanwezig. Zo hadden we 2renners voorin, maar op 2 ronden van het einde reden daaruit 5 renners weg, die pas na de finish werden teruggezien. Onze jongens streden bijgevolg voor een mooie ereplaats.

Torsten mooi 16 de , Brent 23 ste, Maxim plaatste zich voorin  de  peloton sprint en was 33ste. Steff werd 49 ste, Valentin 94e en Gilles moest opgeven door ziekte.

We pakten een mooie 4de plaats in het ploegenklassement en komen nu op de 7de plaats in de tussenstand van de BVB.

Komend weekend staat in de BVB de ploegentijdrit en het BK op de kalender. Hopelijk kunnen we tijdens deze afspraken nog wat verder opschuiven naar de top van het klassement>