BVB Frasnes (NWL)

14 Jul

Op zondag 10 juli reden de nieuwelingen de mooie, maar lastige IC in Frasnes. Er werden eerst 2 grote ronden afgelegd met behoorlijk wat klimwerk, daarna nog enkele kleinere ronden. Tussen de 138 deelnemers vond je volgende renners van Meubelen Gaverzicht-Glascentra-CT: Aaron Vandenbulcke, Jochem Kerckhaert, Thomas Suys, Klaas Vandorsselaer en Kasper Saver[…]

Na een snelle eerste ronde zaten onze mannen attent in het gesloten peloton. Na afloop van de tweede ronde dunde het peloton al wat uit maar onze mannen waren goed bij de pinken. Zeker Kasper, bij het ingaan van de plaatselijke ronden was hij ervandoor met nog twee renners.

Het mocht niet zijn, de vluchters werden gegrepen en een kleine breuk ontstond. Jochem was er vooraan bij, maar het was echter van korte duur. We zaten niettegenstaande goed in de wedstrijd.

Aaron moest de wedstrijd verlaten door kettingbreuk, jammer want ook hij zat goed in de wedstrijd.  Thomas en Klaas bolden trouwens ook goed mee.

In de voorlaatste ronde was de latere winnaar Bomboi Davide ervandoor gegaan. In de laatste ronde reageerde Kasper met drie metgezellen. Ze werden jammer genoeg ingelopen door een aanstormend peloton op 250 meter van de meet. Balen!!  In de sprint werd Jochem knap 8ste. Door een valpartij in de laatste km werd Klaas opgehouden, maar voor zijn eerste bvb heeft hij toch heel goed gereden!

Jochem werd 9de, Kasper 26, Thomas 50 ste en Klaas 79 ste. Ondanks de zware omloop en de strakke wind, reden 95 renners de wedstrijd uit.

Proficiat aan al onze renners! We kleurden de wedstrijd en blijven erin geloven dat het wel eens zal lukken.

We eindigden 7de in het ploegklassement en staan momenteel op een 9e plaats op 27 ploegen.

De volgende grote opdracht voor de nieuwelingen is in Ophasselt op 10 september>