Ploegentijdrit (JUN/NIEUW)

14 Jul

Zondag 3 juli nam onze club deel aan het BK/BVB ploegentijdrit in Borlo.

Na de tijdrit training in de week voor het BK, kregen we een gemotiveerde nieuwelingen ploeg aan de start. Het werd al vlug duidelijk dat de training niet voor niets was geweest en het aangeleerde systeem werd zo goed als perfect opgevolgd[…]Na het vroeg wegvallen van Gianni Fourier (geplaagd door stress) in de tijdrit, hield de ploeg toch heel goed stand met een sterke Aaron Vandenbulcke, Thomas Suys, Klaas Vandorselaar, Jochem Kerchaert (wat een bijtertje) en een heel sterke Kasper Saver. Ze klokten de 11de  tijd, op 36 seconden van de winnaars ACROG BALEN en op 28 deelnemende ploegen. Chapeau!

 

Bij de juniores was het met een bang hartje afwachten hoever het stond met de zieke Torsten Demeyere. Op weg naar Borlo had hij nog moeten overgeven wat alles behalve een goed teken was.

Torsten die niet op zijn normale niveau reed gaf toch nog een redelijke indruk en kon de wedstrijd vervolmaken, en bovendien konden we teren op een sterk gemotiveerde ploeg naast hem.

Maxim Trio ervaarde hoe het was om nu eens een ploegentijdrit te rijden met een goede voorbereiding (incl. systeem) en reed een knappe wedstrijd. Jordi De Beule droeg ook meer dan zijn steentje bij met enkele heel sterke kopbeurten. Jarne Loeys had een super goeie dag en deed meer dan verwacht. Brent Govaerts was voor de zoveelste maal een van sterkhouders van deze ploeg. Steff Milbou is blijkbaar helemaal terug en loste de verwachtingen perfect in (Steff had dit seizoen te kampen met heel wat tegenslag).

Alhoewel we niet konden rekenen op een super Torsten en wetende dat zowel Jarne, Brent als Steff nog 1ste jaars zijn, mogen we best fier zijn op onze 5de plaats op 1’45 van de winnaars VAN MOER LOGISTICS CYCLING TEAM en op een totaal van 27 ploegen.

Proficiat Jongens>