Verslag BVB Juniores – Reningelst

1 Aug

Woensdag 27 augustus zakten we af naar Reningelst, waar de Trofee van Vlaanderen doorging.

Voor Meubelen Gaverzicht-Glascentra CT kwamen volgende renners aan de start: Torsten Demeyere, Brent Govaerts, Thomas D’hooge, Jarne Loeys, Valentin Lefevere en Elias Vanlandegem.

Op het klassieke selectieve parcours werden er 122 km voor de wielen geschoven.

Voor Elias, die aan zijn eerste IC deelnam, maar die nog een beetje met de naweeën zat van een recente valpartij, liep het eigenlijk al mis van bij de start. Hij had een mooi plaatsje verworven op de startorde, tot er plots in laatste instantie nog verzetcontrole was. Elias was voor onze ploeg het grote slachtoffer en mocht op de laatste rij starten wat in Reningelst voor een nieuwkomer niet echt een cadeau is.

Kort na de start was het natuurlijk alle hens aan dek voor Elias, maar hij kon toch enkele ronden standhouden in de achterste regionen van het peloton. Toen het tempo nogmaals met een ruk de hoogte inging was het echter over en out voor Elias.

Vroeg in de wedstrijd ontstond er een kopgroep van een 9-tal man waar wij als ploeg spijtig genoeg geen deel van uitmaakten. Die groep bleef verschillende ronden op kop van de wedstrijd, maar verder dan een goeie 45sec reden ze ook niet.

Toen een achtervolgende groep van een 6-tal mannen de brug sloegen naar de vluchters kwam het peloton in het zog van die achtervolgende groep ook aansluiten, en was alles te herdoen.

Ondertussen waren er wat breuken ontstaan door kleine valpartijen, waar Valentin en Jarne het slachtoffer van waren en op achtervolgen aangewezen waren.

Valentin speelde wat jojo met het peloton, maar moest finaal het hoofd buigen. Jarne bleef volhouden en kon na verschillende ronden achtervolgen terug de aansluiting maken.

Op enkele ronden van het einde ontstond de beslissende ontsnapping van 5 man die voor de zege zouden sprinten. Daarachter reden nog 2 renners en daarna een groepje van 5 renners waaronder Torsten. De overige renners van onze club zaten in het grote peloton die daarachter kwam.

De wedstrijd werd gewonnen door Pieter Vande Water van het AVIA-team, voor Belgisch kampioen Sander De Pestel en Lothar Verhulst.

Torsten eindigede finaal 11de na een sterke finale.

Wat er eerst nog goed uitzag voor ons ploegenklassement … want nog met 4 man in koers …, werd een kleine ramp door een valpartij en oponthoud voor onze renners op 1 km van de aankomst. Thomas en Jarne moesten voet aan de grond zetten en konden een dichte ereplaats vergeten, waardoor we ook enkele plaatsen verloren in de ploegenstand.

Brent werd 56ste, Jarne 68ste en Thomas 78ste . Niettegenstaande die valpartij werden we toch nog 10 in het ploegenklassement.

Toch een dikke Proficiat Jongens!

&nbsp>