Verslag Liège-La-Gleize (JUN)

9 Aug

Van vrijdag 5/8 tot zondag 7/8 vond bovenstaande prestigieuze driedaagse op het programma.

Voor Meubelen Gaverzicht-Glascentra CT tekenden Torsten Demeyere, Brent Govaerts, Steff Milbou, Thomas D’hooge, Tom Plovie en Valentin Lefever present. […]

In de eerste rit (94,2km) sloegen de Denen van TEAM BORKOP ROSKILDE hun slag. In een kopgroep van 5 man die vroeg in de wedstrijd ontstond, waren ze met 3 man vertegenwoordigd, maar het peloton hield ze binnen schot. In de finale bleef enkel toptalent Johansen nog net uit de greep van het spurtende peloton en won met 1sec voorsprong. Voor onze ploeg eindigde deze rit een beetje in mineur omdat Torsten in de finale te kampen had met kettingproblemen en zo zeer kostbare tijd verloor en bijgevolg een goed klassement  kon vergeten. Valentin moest de rol in de finale ook nog lossen maar kwam zonder problemen binnen. De andere renners kwamen binnen met de groep op 1sec.

Dag 2 begon met een ploegentijdrit over 9km waarin wij (gezien het sterke deelnemersveld) een zeer degelijk prestatie leverden. We werden 14de op 33 ploegen. De ploegentijdrit werd gewonnen door TEAM BORKOP ROSKILDE.

Het 2de deel van de dag, een rit over 97km begon goed maar eindigde in mineur. Na enkele kilometers trok Torsten in de aanval, spijtig genoeg zonder compagnons. Hij nam een 40-tal seconden op het peloton en kwam als eerste boven op de eerste helling van de dag (GPM1) de ploegmaten zaten allen in de voorste gelederen van het peloton om af te stoppen. Achter zijn rug gebeurde er echter een wegvergissing waardoor een groot stuk van het peloton de verkeerde weg werd opgestuurd en de koers stil gelegd werd. Bovendien werden de punten verbonden aan GPM1 geannuleerd omdat een grote groep niet had kunnen wedijveren voor de punten … Na de herstart kreeg Torsten nog 30sec voorsprong, maar deze zag het zinloze van zijn ontsnapping in en liet zich inlopen door een kleine groep en daarna het peloton. Iets later opnieuw pech: ditmaal voor Brent, die af te rekenen kreeg met een lekke band op een heel slecht moment. Nog iets verder reed Valentin lek, werd gedepanneerd door de neutrale wagen – want wij zaten door de vele scheuren in het peloton ver achterop – maar verloor daardoor voeling met de koers. Ook Steff – die door de wegvergissing bergop op GPM1 – vollen bak had achtervolgd op een deel van het peloton, en de neutralisatie net daarna verloor voeling met de groep en kwam bij de groep van Brent terecht. Het leed was nog niet geleden, want zowel Tom als Thomas werden opgehouden door een valpartij in de groep en verloren daardoor ook kostbare tijd. Ondertussen werd er vooraan een coup gepleegd door de mannen van AVIA en VANMOER. Torsten ging in de finale nog in de tegenaanval maar werd nog gegrepen door het aanstormende peloton, die net te laat kwam om de ontsnapte Gilles Bora bij de lurven te vatten. Van een pechdag gesproken …

Voor de koninginnenrit van zondag hadden we echter afgesproken dat we zeker onze kop niet zouden laten hangen en we ons zouden tonen. Zo gezegd zo gedaan: op GPM1 kwam Torsten als 1ste boven, ook Tom deed zijn duit in het zakje en graaide 2x bergpunten mee op de volgende GPM’s. Vervolgens deed Thomas hetzelfde. Bovendien trok Thomas die vroeg in de wedstrijd betrokken was bij een valpartij, ook nog in de aanval in de finale en bewees hiermee zijn aanleg voor het klimwerk. Ondertussen had Valentin het beste van zichzelf gegeven en verdween uit de wedstrijd. Brent en Steff kregen opnieuw af te rekenen met pech, maar konden hun plaats in eerste instantie terug innemen in het peloton… maar Brent die al het ganse weekend wat met kwaaltjes zat verloor voeling en stapte iets later af, ook Steff moest de rol lossen, maar beet door en vervolmaakte op karakter de wedstrijd. Tom reed een sterke wedstrijd, maar moest de beteren toch laten rijden op de Côte de Rosiers, 1 van de zwaarste hellingen. Tenslotte reed Torsten, die over zeer goeie benen beschikte, in volle finale nog eens lek om dit PECHWEEKEND vol te maken. Na kilometers achtervolgen kon hij nog naar de staart van het peloton terugrijden dat ondertussen 1 lang lint werd, maar kon niet meestrijden om de bloemen. Hier zat zeker meer in.

Finaal eindigde Torsten in het eindklassement 40ste, Thomas 53ste, Tom 67ste en Steff 79ste. Slechts 86 renners reden deze wedstrijd uit.

We werden 13de in het ploegenklassement op 33 ploegen. slechts 17 ploegen werden geklasseerd …

Het werd voor onze ploeg een ronde met teveel pech om een rol van betekenis te spelen, hier zat zoveel meer in …  maar we kwamen als 1 van de weinige ploegen toch met 4 man aan.

Bedankt jongens om ondanks al deze pech toch met Grinta te strijden tot de laatste snik en voor de schitterende ambiance … en dank aan Stan, Romain en Broes voor de TOP begeleiding van onze renners.

&nbsp>