Verslag Katjeskoers (NWL)

30 Mar

Op zondag 26/03/2017 stond de eerste wedstrijd van de beker van België voor onze nieuwelingen op het programma:  de katjeskoers in Ieper. Er moesten 5 ronden afgelegd worden, goed voor zo’n 60km onder een stralend zonnetje.

De 4 Gaverzichters aan de start waren Yannick Vos, Ramses Debruyne, Aiden Vanderbeke en Jasper Bert[…]

In de eerste ronde waren er al enkele valpartijen te noteren maar onze jongens wisten zich mooi in de buik van het peloton, die 115 renners telde, te handhaven. Nog in de eerste ronde was er een aanval van 4 mannen (Vandenbulcke en Vergote van Tieltse Renners, Stippelmans van onder ons Parike en een mannetje van veranda’s Willems). Hun maximale voorsprong bedroeg zo’n 45 sec op een controlerend peloton, waar onze Gaverzichters mooi voorin koersten. Yannick en Aiden probeerden enkele malen in een achtervolgend groepje weg te geraken maar met weinig succes. Op 3 ronden van het einde kreeg er dan toch een tegenaanval vorm, met daarbij Aiden.  Hij was in mooi gezelschap met onder meer Vandyck van Balen BC. Ze kwamen tot op een goeie 15 seconden van de leiders maar kregen het gat uiteindelijk niet dicht. Op 2 ronden van het einde kregen we een hergroepering, met nog steeds onze 4 jongens erbij. Bij het ingaan van de laatste ronde gingen Vandyck en De Pestel ervandoor. Ze namen nooit niet meer dan 15 seconden waardoor iedereen dacht dat ze terug gegrepen gingen worden door een aanstormend peloton… maar niks was minder waar want de 2 leiders spurtten voor de zege. Uiteindelijk werd De Pestel de winnaar van deze Katjeskoers. Onze jongens probeerden zich zo goed mogelijk te plaatsen in de groepsspurt maar een val op 500 meter van de meet gooide roet in het eten. Ramses en Aiden werden gehinderd, Yannick spurtte wel naar een mooie ereplaats en ook Jasper wurmde zich netjes naar de eindmeet.

Uitslag:

20: Vos Yannick

59: Bert Jasper

68:Vanderbeke Aiden

73:Debruyne Ramses

In het ploegenklassement werden we 13 op 26 ploegen

De ploegleiding zag een goeie ploeg aan het werk, die zich toonde in de wedstrijd. Jammer van die val waardoor de uitslag een beetje een vertekend beeld nalaat.

Ploegleider Vervaecke Dirk, Mekanieker Laevens Ranjit en verzorgers Jelle en Jody hopen in de volgende wedstrijden meer van dit te zien. Dikke proficiat Mannen>