Verslag route d’eole (JUN)

2 Apr

Zondag 26 maart stonden we met de juniores van Meubelen Gaverzicht Glascentra CT, voor de eerste maal aan de start van de Franse wedstrijd “Route D’Eole” met start in Blois. Rit in lijn van 111km s’morgens en individuele tijdrit van 13km in de namiddag.

De Juniores van dienst waren, Sooi Wuyts, Mauro Verleyen, Jarne Jaques, Jochem Kerkhaert, Aaron Vandenbulcke en Rick Wouters[…]

De opdracht was om heel aanvallend te koersen en indien mogelijk de bergprijs mee te pikken.

We waren nog maar goed en wel vertrokken of enkele jongens trokken in de aanval, aanvankelijk zonder renners van Meubelen Gaverzicht Glascentra … althans volgens de info uit de radiozender.

Deze 2 renners reden een voorsprong bijeen die opliep tot 2min. Bleek na 20 km dat men zich vergist had in een rugnummer, het moest 136 zijn ipv 62, en het rugnummer 136 was het rugnummer van onze Jarne Jaques, waardoor we opeens volop in koers zaten.

Jarne had al de eerste rush meegepikt. Sooi was ondertussen betrokken in een lichte valpartij, maar kon zijn plaats vrij vlug innemen in het peloton.

De bergprijs werd uitgereikt op 27, 37, en 58 km. op de 1ste berg moest Jarne de duimen leggen voor zijn iets sterkere Franse kompaan en op de 2de berg was het weer net hetzelfde.

Ondertussen zaten de andere jongens van onze club goed vooraan in het peloton zonder het gewicht van de koers te moeten dragen.

Na de 2de berg begon de voorsprong stilaan te slinken om na 50 km terug ingelopen te worden. Toch wel een sterk staaltje hardrijden van Jarne.

Alle andere aanvalspogingen werden teniet gedaan, ook een aanval van Sooi op de derde helling kreeg geen vervolg.

Het ontbreken van wind was duidelijk ook niet in het voordeel om koers te maken.

Mauro reed nog lek in de finale, maar kon op karakter terugkomen in de groep.

We stevenden af op een massasprint met heel wat Franse kamikazes waardoor onze jongens niet te veel risico namen, maar toh goed en wel in het grote pak eindigden.

s’namiddags werd er tegen de klok gereden.

Sooi reed er naar een schitterende 9de plaats en ook de andere jongens reden er een verdienstelijke tijdrit.

Eindresultaat: 2de in de bergprijs, 2de in de Rushes en prijs van de strijdlust voor Jarne. 9de algemeen voor Sooi en vooral een heel sterke wedstrijd van al onze renners.

Dank aan ploegleider Ivo met z’n √©quipe: Stan, Romain en Broes om deze toch wel drukke en soms zotte koersdag tot een goed einde te helpen brengen>