Verslag IC Koewacht (NWL)

11 May

Vorig weekend stond de Wim Hendriks trofee in Terneuzen Koewacht op het programma van de nieuwelingen. We stonden met Yannick Vos, Aiden Vanderbeken en Jasper Bert aan de start van deze kasseiklassieker. […]

We vertrokken onder een stralend zonnetje om 14u aan de skidome in Terneuzen voor een helse rit over 80km met 160 deelnemers.

Na 7km wedstrijd was er al een eerste kassei strook en brak het peleton in twee stukken. Onze renners waren attent en waren aanwezig in de eerste groep.

Na ongeveer 30km koers reden Aiden en Yannick nog steeds in de eerste groep. Jasper volgde na oponthoud van verschillende valpartijen in een tweede groep. Het ging razend snel want in het eerste wedstrijd uur werd maar liefst 44km afgelegd.

Net voor het ingaan van de 2 laatste ronden was er terug een massale valpartij. Aiden bracht hierbij een bezoekje aan de graskant en de netels. Zijn wiel was hierbij kapot geraakt. Met een wiel van de neutrale wagen kon hij terug op weg, maar dit was niet compatibel  waardoor hij niet meer kon schakelen op het einde van de wedstrijd.

Yannick kwam over de finish als 24ste en Jasper als 104 ste van 160 deelnemers.

Het was een leuke dag en een leerrijke ervaring voor onze renners.

De ploegleiding:

Ranjit Laevens

Jody Salome>