Verslag BVB Bonheiden (JUN)

6 Jun

Onder een drukkende warmte kwamen we aan de start van de 2de wedstrijd van de Beker van België op een vlak parcours. Van dienst voor onze club, Brent Govaerts, Jarne Jaques, Jarne Loeys, Vandermeulen Niels, Thibo Vandenheede en Dominik Litvinov […]

Vanaf de start waren er wat schermutselingen, met enkele valpartijen waardoor Dominik en Thibo opgehouden werden, en ook nog een lekke band van Brent. Maar alles kwam terug samen en onze jongens konden zonder veel moeilijkheden hun plaats terug innemen. Ontsnappen leek aanvankelijk onmogelijk, ook al doordat er heel snel gereden werd, liefst 46km/h in het eerste uur.

Na anderhalf uur geraas en een ontsnapping met Brent viel het peloton even stil, de stilte voor de storm zou blijken want iets later reden er 12 man in 2 schuifjes weg met de meeste kleppers aan boord … het zou de definitieve ontsnapping blijken, jammer genoeg zonder renners van onze ploeg. Zonde toch!

Deze groep reed steeds maar verder weg en zou voor de bloemen strijden. Tom Van Vuchelen van Veranda Willems Crabbe won nipt voor een heel sterke Stijn Daemen van DAVO, zij hadden zich afgescheiden van de rest van de kopgroep.

Voor onze eigen renners zat er niets anders op dan zo goed mogelijk te eindigen in de pelotonsprint.

Jarne Jaques plaatste zich voortreffelijk op een 18de plaats, maar de andere renners werden in volle sprint ingesloten. Brent werd 37ste, Thibo 45ste, Niels 51ste, Dominik 53ste en Jarne 84ste.

Door onze afwezigheid in de kopgroep resulteerde dit in een 13de plaats in het ploegenklassement waardoor we een plaats zakken in het algemene ploegenklassement voor de BVB. Door een fout in de puntentelling na Korbeek-Lo stonden we overigens niet aan de leiding maar op de 2de plaats in het algemeen ploegenklassement van de BVB waardoor we nu op plaats 3 terechtkomen.

Op naar de volgende wedstrijd … met revanchegevoelens>