Transfernieuws: Julie Van de velde naar UCI-team Lotto Soudal

4 Jul

Transfernieuws:  Julie Van de velde naar UCI-team Lotto Soudal

Sinds de weder opstart van de damescategorie van onze ploeg Gaverzicht-Glascentra CT afgelopen winter, boekten onze dames al heel wat successen zowel in de jeugd-als in de elite categorie.

Hoewel wij onze jeugd vooral koersplezier- en kennis willen bij brengen, is het voor iedereen leuk om af en toe een succeservaring te beleven. Zowel Anna Bruneel (U12), Margot Rottiers (U13) als Emke De Keyser (U14) stonden al op het podium van het PK aspiranten. Onze eerstejaars nieuwelinge Lot Samyn boekt week na week progressie en juniore Axelle Biebau toonde zich reeds in verschillende wedstrijden. Kyena De Sterke en Bailey Desmet kenden al heel wat pech dit voorjaar, maar ook zij blijven gemotiveerd om er deze zomer iets moois van te maken!

Bij de dames elite liet vooral Julie Van De Velde zich opmerken. Zij maakte deze winter de overstap maakte van het veldlopen naar het wielrennen en proefde in haar eerste koersjaar van de verschillende wielerdisciplines. Deze winter werd ze reeds 10e op het BK cyclocross in Oostende. In maart begon Julie aan haar campagne op de weg. Hoewel ze de kneepjes van het vak (rijden in peloton, bochten nemen, tactisch rijden,…) nog onder de knie moest zien te krijgen, kon Julie dankzij haar grote motor onmiddellijk haar koersen uitrijden. Ongetwijfeld een erfenis uit haar veldloopcarrière die mooi meegenomen is in het wielrennen. Julie zette ook haar eerste stappen in het tijdrijden, een discipline die haar op het lijf geschreven blijkt te zijn: keihard “stoempen” zonder bochten en geen overbevolkt peloton. Reeds in haar eerste tijdrit te Montenaken begeleidde tijdritcoach Ivo Lins haar naar de overwinning. Ook op het PK Tijdrijden zette ze een schitterende prestatie neer door op de tweede plaats te finishen na 3-voudig Belgisch kampioen tijdrijden en meter van onze ploeg Ann Sophie Duyck (of kortweg ‘Duycksje’). Haar prestaties werden opgemerkt door bondscoach Ludwig Willems en al snel volgde een eerste selectie voor de  de nationale ploeg. Eind april vertegenwoordigde Julie ons land in de 4-daagse Tsjechische rittenkoers Krasna-Lipa. Na een korte rustperiode piekten Julie en ploegleidster/coach Lieselot Decroix naar het BK tijdrijden in Chimay van eind juni. Met succes zo bleek: Julie behaalde een onverhoopte bronzen medaille en stond als enige club-renster (niet UCI) op het podium te blinken. Uiteraard in de eerste plaats een verdienste van Julie zelf, maar ook met dank aan het volledige Gaverzicht-Glascentra CT team! Ondanks haar beperkte peloton ervaring kon Julie op het Belgisch kampioenschap op de weg in Antwerpen in het eerste peloton finishen.

Dankzij de uitstekende prestaties in nota bene haar eerste koers(half)jaar, kan Julie nu al de overstap maken naar het Belgische UCI-team Lotto Soudal, waar ze met wereldkampioene ploegenkoers Lotte Kopecky in goed gezelschap zal vertoeven. Julie zal bij Lotto Soudal de kans krijgen om ervaring op te doen in grotere, buitenlandse klimwedstrijden. Gezien Julie niet enkel goed tegen de klok, maar ook uitstekend bergop rijdt, zullen deze wedstrijden haar in de toekomst op het lijf geschreven staan. Omdat wij overtuigd zijn van haar ontegensprekelijke kwaliteiten en talent, wil Gaverzicht-Glascentra CT Julie nu al de kans geven om de transfer naar Lotto Soudal te maken. Bij dit Belgische team zal Julie zeker de mogelijkheid krijgen om rustig verder te groeien naar een completere renster zonder hierbij belangrijke stappen over te slaan. Het volledige Gaverzicht-Glascentra CT team is zéér fier op Julie en wij wensen haar dan ook het allerbeste toe in de toekomst

Een eerste doorstroming van het Meubelen Gaverzicht – Glascentra CT ladies onder leiding van Lieselot Decroix is dus al een feit. Op deze manier wordt de rijke geschiedenis van de club met de dames werking verder gezet. Rensters die interesse hebben om zich aan te sluiten en zo het spoor van Julie willen volgen kunnen dit doen door te mailen naar lotjedecroix@hotmail.com. Volgend jaar wil het team met enkele extra dames jeugd ook deelnemen aan clubwedstrijden en zo nog meer dames de kans te geven om door te groeien.