Verslag IC Reningelst (JUN)

31 Jul

In de Trofee van vlaanderen kwamen we aan de start met volgende ploeg: Brent Govaerts, Jarne Jaques, Steff Milbou, Kasper Saver, Mauro Verleyen en Thomas Naudts […]

Vooraf hadden we aangegeven dat Reningelst garant stond voor een wedstrijd die soms heel vroeg in de beslissende plooi viel. Daarom werd er meegegeven om heel attent te zijn in het begin.

Zoals voorzien ontstond er al vlug een eerste aanval van een 5-tal man. Mauro was voor onze ploeg vertegenwoordigd in deze kopgroep wat al knap was, maar al vlug werd deze aanval teniet gedaan.

In tegenstelling tot andere jaren bleef het peloton heel lang gesloten.

Wij kregen weer onze portie pech want Thomas reed lek. Hij kon echter vrij vlug zijn plaats weer innemen. 2 ronden later opnieuw een lekke band, deze keer voor Steff. Steff zou tijdens het terugkomen naar het peloton te kampen krijgen met rugproblemen en moest hierdoor enkele ronden later de strijd staken. Ook Mauro, die wat te lang achteraan reed ondervond dat het op de snelle stukken niet de ideale plaats was om te zitten en mocht dit ook bekopen.

Een 3-tal ronden voor het einde vertrok er dan toch een aanval waar Thomas present tekende, maar men liet niet begaan en alles kwam terug bijeen. Daarna vertrok echter de beslissende aanval. Eerst een 7-tal man en even later een achtervolgende groep van 15 renners. Onze jongens hadden in beide gevallen de slag gemist.

Deze 2 groepen kwamen net voor de meet nog samen en vochten voor de overwinning. Wij bleven jammer genoeg met lege handen over. Gelukkig konden onze renners zich nog een beetje gegroepeerd plaatsen in de pelotonsprint. Dit resulteerde toch nog in een 11de plaats in het ploegenklassement waardoor wij onze 4de plaats in het algemeen ploegenklassement voor de Beker van Belgiƫ behouden.

Hopelijk volgende keer beter>