Verslag Route D’eole (JUN)

7 Apr

Zaterdag 24 maart zakten we af naar Frankrijk om op 25 maart de Franse wedstrijd Route D’eole te betwisten.

Jochem Kerkhaert, Mathisse Grootaert, Aiden Vanderbeken, Thibo Vandenheede, Warre Vangheluwe en Luuk Herben waren de mannen van dienst om deze wedstrijd, bestaande uit een rit van 113km en een tijdrit van bijna 13km te betwisten.[…]

Na heel wat schermutselingen in het begin van de ochtendetappe, o.a. met een valpartij na 5km waar Aiden in Bbetrokken was, (die overigens snel terug kon aansluiten), en waarna Thibo Vandenheede efkes solo zijn neus aan het venster stak, ontstond er halfweg de wedstrijd een kopgroep van 15 man waarin Jochem voor onze ploeg vertegenwoordigd was.

In de achtervolging ontstonden er meerde groepjes zonder onze renners, maar die werden gelukkig allen ingerekend. Ondertussen kreeg de kopgroep alsmaar meer voorsprong en het werd duidelijk dat de overwinnaar van de eerste rit uit die groep zou komen.

In de finale scheurde er zich toch een groep van een achttal man af in de achtervolging met maar liefst 3 renners van onze ploeg. Mathisse, Warre en Aiden maakten er deel van uit, maar Aiden zou in de finale de rol nog lossen. Zij kwamen nog dicht bij de kopgroep, maar moesten aan de meet toch een 30-tal seconden toegeven.

In de sprint om de overwinning behaalde Jochem knap de 5de plaats. De achtervolgende groep, met Warre en Mathisse, bleef nog net uit de greep van het spurtende peloton: een 17de en 18de plaats. De andere renners  kwamen in het grote pak aan.

In de namiddag tijdrit zette Mathisse een mooie tijd neer als 8ste, Luuk werd 19de en Warre 23ste, ook de andere renners zetten een degelijke tijd neer.

In de eindstand werd Mathisse 9de, Luuk 25ste, Warre 27ste, Jochem 48ste, Thibo 68ste en Aiden 94ste.

Wij konden terugblikken op een geslaagde wedstrijd waar we goed koers maakten>