Verslag Ster van Zuid-Limburg (JUN)

7 Apr

Deze – ondertussen 4-daagse zware rittenwedstrijd – moesten we helaas combineren met de Ronde van Vlaanderen.

Mathisse Grootaert, Aiden Vanderbeken, Warre Vangheluwe, Aaron Verstraete, Gust Lootens en Luca van Boven zouden het beste van zichzelf geven in een proloog van 5,9km, 2 ritten van 126km en een zware laatste rit van 118km.[…]

De eerste rit/proloog in Mopertingen viel al bij al goed mee. Voor enkele renners was het een eerste kennismaking met de tijdritfiets en volle wielen. Het werd duidelijk dat we nog geen proloogrijders hebben. Wij moeten het meer van de langere afstanden hebben. Mathisse werd 29ste, Warre 31ste, Gust 45ste en de andere renners iets verderop.

De eerste echte rit Borlo-Bovelingen werd beslist op een strook kasseien, waar een selecte groep het hazepad koos. Jammer voor ons, niemand mee, maar wel met 5 vertegenwoordigd in de achtervolgende groep. De kopgroep zouden we niet meer inhalen, maar in de finale probeerden Gust en Mathisse er nog vanonder te muizen. Mathisse slaagde nog ook en kwam licht afgescheiden als 28ste voor het peloton binnen.

De 2de grote rit Landen-Landen was rustig begonnen, maar na enkele schermutselingen en valpartijen, waaronder Gust, ontsnapten een 5-tal renners met daarbij Warre. Iets verder kwam een groep met heel wat kleppers aansluiten, maar Warre reed op dat moment lek, wat toch wel echt zonde was. Het peloton reed hem voorbij en hij verzeilde in een achtervolgend peloton waar ook Aaron en Gust deel van uitmaakten. Jammer voor hem, want tot dan heel sterk bezig. In de finale kwam een heel grote groep samen naar de meet en Mathisse zou een mooie 10 plaats behalen. Luca en Aiden kwamen kort na het peloton binnen.

De laatste rit Buvingen-Borlo ging richting Walloniƫ met enkele pittige beklimmingen. In het begin en nog voor de bergzone was Warre direct bij de pinken toen een kleine groep zich afsplitste van de groep, maar dit ging niet door. Dan ging het richting bergzone waar het voor Aaron, Gust en Warre toch iets te zwaar werd en zij op achtervolgen aangewezen waren. Zij zouden bij het begin van de plaatselijke ronden uit koers genomen worden.

Ondertussen hadden Aiden en Luca hun best gedaan om vooraan te zitten, maar een select groepje van 9 man reed toch weg. Daarin alle kleppers en de leider. Zo kwamen zij ook richting Borlo. In de plaatselijke ronden reed een groepje met Luca nog weg uit het peloton. Op het einde van de wedstrijd zouden zij net de aansluiting missen met de kopgroep. Luca werd na een sterke wedstrijd 14de en Aiden overleefde deze 4-daagse op karakter. Heel straf voor deze eerstejaars.

Al bij al hebben we deze zware wedstrijd afgesloten met een goed gevoel. Dank ook aan de omkadering voor de prima zorgen voor onze renners>