Verslag BK Tijdrijden Jeugd

3 May

Op 1 mei kwam het Meubelen Gaverzicht-Glascentra-CT met maar liefst 9 renners aan de start van het BK tijdrijden in Vresse-Sur-Semois.

Een BK tijdrijden op een zeer zwaar parcours die zelfs wat van een klimtijdrit mee had. Niet van de poes dus en het was de vraag wat onze renners op dergelijk parcours waard waren. Na de recente PK’s koesterden we toch heimelijk de hoop op een titel […]

We begonnen met de 14jaars aspiranten waar Thibo Germonprez met een 6de plaats een puike prestatie neerzette.

Bij de dames juniores deed Kyenta een poging om zich te testen op een parcours die totaal niet het hare was. Het resultaat viel wel tegen, 13de , maar ze was toch een ervaring rijker. Deelnemen was in haar geval zeker belangrijker dan winnen, maar chapeau om toch deel te nemen.

Dan kwamen de 1ste jaars nieuwelingen aan de beurt, waar we wel wat ambitie hadden door de recente puike prestaties van Alec Segaert … maar … het leek niet zo vanzelfsprekend op dit parcours.

Alec startte goed en sneed het klimgedeelte aan met een zo goed als perfecte aanloop, maar na de klim stond hij toch 12sec in het krijt tegenover zijn tegenstander voor de titel. Werk aan de winkel dus, maar in de afdaling en het vlakke gedeelte naar de meet, boog hij zijn achterstand na een prachtfinale om in een voorsprong van 7seconden op de meet, wat hem de mooie trui met de driekleuren opleverde. Nogmaals een dikke proficiat met de sterke prestatie.

Ook Quinten Dalving moest algauw erkennen dat dit parcours geen spek voor zijn bek was en moest tevreden zijn met een 23ste plaats.

Bij de 2de jaars nieuwelingen reed Siebe Deweirdt naar een zeer knappe 6de plaats waarmee hij nogmaals bevestigt dat hij er staat op de grote confrontaties. Mits wat meer specifieke training op de TT zit er zeker nog meer in.

Bij de juniores moesten we door omstandigheden tevreden zijn met ereplaatsen.

Jasper Dejaegher startte goed zonder te forceren in de hoop van stelselmatig te versnellen, maar op dit parcours was dit niet zo simpel. Halfweg de 2de ronde vond hij dan toch de kracht om er iets moois van te maken en eindigde knap op een 13de plaats en werd daarmee 3de 1ste jaars Junior.

Voor Kasper was dit BK van heel korte duur. Door pech moest Kasper vroegtijdig de strijd staken.

Voor Mathisse was het wat afwachten wat het zou worden na een recente medische ingreep en bijhorende antibiotica kuur. Het was van in het begin duidelijk dat de gewenste benen er niet waren en de kracht ontbrak. Mathisse werd op karakter 12de.

Warre mocht als Provinciale Kampioen niet ontbreken op het BK, maar het parcours was geen spek voor zijn bek. Met zijn gabarit was de beklimming echt te zwaar en hij moest dan ook tevreden zijn met een 22ste plaats. Op 36 deelnemers al bij al toch nog sterk.

Na een lange en drukke dag gingen we toch zeer tevreden huiswaarts met een dik verdiende titel>