Nieuwe opleidingsstructuur

8 Jul

Er is een professionele samenwerking gestart tussen Meubelen Gaverzicht – Glascentra CT en EFC-L&R-Vulsteke.

Het Pulso-Preventielab begeleidt reeds enkele jaren als multidisciplinair centrum het beloften team van EFC L&R Vulsteke en het jeugdteam van Meubelen Gaverzicht – Glascentra CT. De inbreng van Pulso-Preventielab binnen de jeugdclub van Gaverzicht zal voortaan groter worden via Matthias Boetens die als jeugdcoördinator zal fungeren binnen de jeugdclub. Zo zal er voor alle categorieën samen met de ploegleiding een winterprogramma opgesteld worden. Dit aangepast aan alle leeftijden en voorzien van infosessies, stages, trainingen en testmomenten. Het sportieve blijft echter volledig in handen van de ploegleiding. Op een gezonde en verantwoorde manier sporten en plezier hebben, blijven de kernwaarden van de opleiding voor zowel jongens als meisjes. Via deze nauwe samenwerking zal het belofteteam van EFC L&R Vulsteke een beter zicht krijgen op de groeimogelijkheden alsook de ingesteldheid van de renners. Zo maakt Kasper Saver die reeds onder persoonlijke begeleiding bij Pulso-Preventielab trainde, volgend jaar zijn beloften debuut bij EFC-L&R-Vulsteke. Bij Meubelen Gaverzicht – Glascentra CT zullen nog steeds alle categorieën tot en met de beloften en elite z.c. vertegenwoordigd zijn. Renners voor wie de stap naar EFC-L&R-Vulsteke direct na de junioren periode nog te hoog gegrepen is, zullen nog steeds een mooi wedstrijdprogramma kunnen afwerken bij Gaverzicht. Via Pulso-Peventielab en een aantal gezamenlijke trainingen met EFC-L&R-Vulsteke zal de deur naar een stap hogerop echter steeds openstaan. Want ook een overgang tijdens het seizoen van renners van de beloften kern van Meubelen Gaverzicht – Glascentra CT naar EFC-L&R-Vulsteke is in deze structuur een mogelijkheid. De firma ExpoFloorCoverings zal om het project te ondersteunen ook investeren in het jeugdteam van Gaverzicht en zal dus ook te zien zijn op de nieuwe truien vanaf 2019. Zo staat er een volledige piramidestructuur op poten. Want op hun beurt heeft ook EFC-L&R-Vulsteke een samenwerkingsakkoord met de World Tour ploeg Trek-Segafredo in het profpeloton. Zodoende blijven deze twee teams verder hun prominente rol in het wielrennen opnemen>