Toelichting COVID-19 situatie

19 Nov

De huidige coronamaatregelen beperken onze activiteiten van de club. In die zin hebben wij besloten om in de maand november de geplande groepstrainingen on-hold te zetten. Per categorie zal de ploegleiding in samenspraak met de coaches de situatie op de voet opvolgen en kijken welke alternatieven kunnen uitgewerkt worden.

Richting eind november/begin december zullen de trainingen – per categorie verschillend – opnieuw stap voor stap opgestart worden. Dit alles rekening houdend met de geldende coronamaatregelen op dat moment.

Training buiten (fietsen/lopen) tot max 4 renners kunnen op dit moment doorgaan. Hiervoor wordt de groep opgesplitst in kleinere groepjes (max 4).  Kracht- en coresessies worden online gegeven tot deze opnieuw fysiek kunnen doorgaan. Dit zijn voorlopig de trainingsvormen die de atleten als ‘clubtrainingen’ zullen krijgen.

De club houdt rekening met alle geldende maatregelen omtrent hygiëne en afstand. Zij spreken de renners hier ook over aan en grijpen in waar nodig.

Zo kunnen wij als club toch op een goede en vooral verantwoorde manier de wintertrainingen opstarten.

 

Jeugdcoördinator
Ruben Vanderhaeghen