Kuurne-Brussel-Kuurne Juniores

29 Feb

Afgelopen weekend stond met Kuurne-Brussel-Kuurne voor de juniorenploeg de eerste IC op het programma. Torsten Demeyere behaalde in een internationaal sterk bezette wedstrijd een mooie 16e plaats en Brent Govaerts finishte als 62e. […]

Van in het begin waren de renners van Meubelen Gaverzicht Glascentra CT al bij de prijzen: na 3 km was er een valpartij  en Steff Milbou lag erbij. Na lang achtervolgen kon hij zijn plaats weer inpikken in het peleton.

Even verder lag Maxim Trio op een hoopje, Maxim kon gemakkelijk terug  keren.

In de heuvelzone sloeg het noodlot terug toe. Maxim viel opnieuw, maar deze keer met kaderbreuk als gevolg. Niet enkel de fiets was gebroken, maar ook de veer was gebroken. Zo verloor het team een hele belangerijke pion.

Op de Kanarieberg rijden Torsten en Brent weg met een groep. Op de Kwaremont splitst de groep en Torsten die dit moment even te ver zat, kon het gat met de 11 koplopers niet meer dicht rijden.

Ook Yonie verloor in deze zware wedstrijd zijn plaats in het peloton, maar kop op, wie hard blijft verder werken aan de conditie zal er wel komen.

Na de Kwaremont wisten we dat het heel moeilijk zou zijn om nog bij de koplopers te geraken. Op de Tiegemberg probeerde Torsten nog alleen de sprong te wagen, maar hij kwam 50 meter te kort. Plaats 12 was daarna het hoogst haalbare.

Brent die heel sterk reed, vergat te eten: een jeugdzonde (alhoewel, profs hebben dit ook nog meegemaakt in K-B-K). Geen erg, als  we maar leren uit onze fouten.

Zo hadden we met het in gaan van de plaatselijke ronde nog 2 renners in koers.  De ploegleiding was heel trots want achter de kopgroep reden maar 5 Belgische teams en Meubelen Gaverzicht-Glascentra CT was daar 1 van. Torsten Demeyere behaalde uiteindelijk een mooie 16e plaats en Brent Govaerts finishte als 62e.

Het feit dat er maar 66 renners uitreden van de 156 geeft aan dat het een heel zware wedstrijd was. Daarom: van de hele sportieve omkadering een dikke proficiat. We hebben de start niet gemist>