Gent-Staden

14 Mar

De wedstrijd is al enige tijd geleden, maar het verslagje ervan was nog niet op de site geraakt. Via Read More lees je het volledige verslag […]

Na een spannnende omloop Het Nieuwsblad , met een mooi podium startten de beloften van “Meubelen Gaverzicht-Glascentra “ s’anderdaags  de 1e wedstrijd  van de BVB : Gent-Staden voor een afstand van 153 km

De 6 geselecteerden Jordy Oliebos, Cedric Goessens, Kevin Lambertin, Michiel Vanderbauwhede, Lauwrence Schotte en Steven Haerinck hadden er zin in.

Dat het een pittige wedstrijd zou worden had Ploegleider Luc Verkinderen voorspelt op de briefing.

De start vanaf het wielercentrum Eddy Merckx begon met de wind in de rug , maar na amper 20 km bij het opdraaien van de ring in Deinze werd alles op een lint getrokken en 30 a 35 renners moesten de rollen lossen, waar onder Kevin .Tussen Deinze en Tielt lag het peloton in 4 stukken; er had zich een kopgroep gevormd van een 14 tal renners met niet minder dan 5 Lotto Soudal renners , Cibel en EFC Etixx  en VL Techniccs waren de andere vertegenwoordigers. Michiel kwam enkele meters te kort om aan te sluiten bij deze groep. Bij het binnen rijden in Staden na  60km kwam er reactie vanuit het peloton en vormde zich een 2e groep van een 12 tal renners met onder meer Steven en Lauwrence . Jordy was betrokken in een valpartij en moest lang achtervolgen tot hij terug vooraan verscheen. In de  2e groep was er een goede verstandhouding en op 2 ronden van het einde zag het er naar uit op een samensmelting, maar de Lotto renners lieten niet begaan en dreven het tempo terug de hoogte in.Lauwrence moest zijn metgezellen laten gaan na  zijn vele inspanningen en zag zo een mooie plaats teloor gaan. Steven eindigde knap 18e, Lauwrence 26e en Jordy sterk terug gekomen op de 49e plaats en Michiel 66e. Cedric zal intussen ook de man kennen die langs het parcours stond ( ene met een hamer).

De resultaten zijn niet slecht aangezien MGGct  3e eindigde in het clubklassement .

In het jongerenklassement staat Lauwrence 3e en Jordy 7e. Individueel klassement : Steven 6e, Lauwrence 10e, Jordy 27e en Michiel 41e