Nokere Koerse Juniores

15 Mar

Op zaterdag 12 maart, werd voor de eerste keer “Nokere Koerse – Danilith Classic” verreden voor Juniores en dit over een afstand van 89,6km. Onder een stralend lente zonnetje ging deze wedstrijd van start met maar liefst 189 deelnemers verdeeld over 32 ploegen, waaronder verschillende Nederlandse topploegen en enkele Franse ploegen.

Voor Meubelen Gaverzicht-Glascentra CT tekenden volgende renners present; Torsten Demeyere, Maxim Trio, Brent Govaerts, Wouter Verhulst, Gilles Huyghe en Jarne Loeys. […]

Het parcours was niet superzwaar, maar door de opeenvolging van smalle straatjes naar de zones van de waarheid en de verschillende kasseistroken, werd het een drummen van jewelste naar deze zones, daardoor waren er ook enorm veel valpartijen.

Onze renners konden zich voorin in het peloton handhaven waardoor ze grotendeels gespaard werden van valpartijen. Enkel Gilles verloor voeling met het peloton door een lichte valpartij. Jarne werd opgehouden door een andere valpartij en verloor ook voeling met het peloton. Zij verdwenen iets later dan ook uit de wedstrijd.

Onze vier overgebleven renners konden zich goed handhaven voorin het peloton en koersten actief mee, maar misten de vlucht van de dag waarin heel wat mooie namen present tekenden.

Deze vluchters kregen echter nooit meer dan een kleine 40sec en werden in de laatste ronde in verschillende schijfjes opgepeuzeld door het peloton. Torsten probeerde in de laatste 5 kilometer nog op zijn eentje, maar men liet niet begaan, waardoor een sprint met een groot pak renners zich aankondigde.

De sprint met een groot peloton werd gewonnen door Arne Marrit van de ploeg VD Hauwe CT. In deze sprint plaatste Torsten zich ondanks die late demarrage nog op plaats 18, Maxim eindigde 38ste, Brent eindigde door kettingproblemen in de laatste meters op een 47ste plaats, daar had zeker wat meer in gezeten zonder deze pech. Wouter eindigde op plaats 65. We werden daarmee 10 in het ploegenklassement op 32 ploegen.

Op naar de volgende>