Tour des Portes du Pays d’Othe

2 May

In het  weekend stond deze mooie internationale wedstrijd op het programma van de juniores.

De ploegleider Rik werd er bijgestaan door Stefaan Dendauw, Romain Vanhoutte en Robbe Deprez. Ze stonden in voor de begeleiding van de renners: Maxim Trio, Brent Govaerts, Tom Plovie, Wouter Verhulst, Bjarne Dewulf en Thomas D’hooge. […]Zaterdag was er een rit met 2 hellingen en in totaal maar liefst 126 km. De rit werd gereden in barre omstandigheden: het was geen weer om er een hond door te jagen. In de briefing werd uitgelegd dat het klassement heel dikwijls in de eerste rit vastgelegd wordt.

Wouter Verhulst had het goed begrepen en was aanwezig in de vroege vlucht. De ontsnapping met 5 renners bleef voorop tot 95km.

Bjarne was de pechvogel van de dag: hij was slachtoffer van een vroege valpartij en moest opgeven met een gebroken schifter.

Uiteindelijk kon 1 renner het peloton voorblijven. Voor de rest was het bergop sprinten: Bretn 27, Maxim 29, Wouter 56 en Thomas 74 ste. Tom reed onderkoeld door tot op de meet en kwam als 120 ste over de meet.

Brent kwam als 3de eerste jaars in de uitslag. Met een 9de plaats in ploegklassement was dag 1 zeker geslaagd.

 

Dag 2 begon spijtig genoeg zonder Bjarne.  We waren genoodzaakt de tijdrit van 17km te rijden met 5 renners. Tactisch reden we een dijk van een tijdrit. De ploeg kwam als 7de ploeg binnen.

In de namiddag stond er nog rit van 113 km op het menu. Alles bleef lang gesloten tot er plots 13 renners wegreden… en Thomas D’hooge was erbij! De groep bleef voorop en Thomas sprintte zich naar een mooie 12de plaats.

In het algemeen klassement was Maxim 29ste, Brent 29ste, Wouter 30ste, Thomas 52ste en Tom 74ste.

In het algemeen ploegenklassement behaalde Meubelen Gaverzicht-Glascentra CT een fraaie 4de plaats.

We mogen trots zijn op de geleverde prestaties van zowel de renners als de omkadering want we hebben Meubelen Gaverzicht Glascentra CT ook in die ronde mooi op de kaart gezet>