Verslag Korbeek Lo BVB JUN

12 May

Zondag 8 mei kwamen we met volgende renners aan de start van de interclubwedstrijd Korbeek-Lo tellende voor de “Beker van België”: Jordi De Beule, Maxim Trio, Wouter Verhulst, Thomas D’Hooghe, Jarne Loeys en Tom Plovie. Er dienden 118km af te leggen, waaronder een grote lus en 4 plaatselijke ronden. […]Al tijdens de briefing lieten er enkele collega ploegleiders weten dat Korbeek-Lo gekend was voor een jaarlijkse portie valpartijen wegens de vele versmallingen, ronde punten en oneffenheden in het parcours …

In ronduit zomerweer (27°) werd de start gegeven van deze interclub. Voor sommige renners zelfs te warm, want na enkele kilometers vielen er al slachtoffers die de eerste warmte niet verteerden.

In het begin waren er enkele kleine aanvallen die niet ver droegen, met net voor de eerste beklimming van het “Kauterhof” een groep van een 7-tal renners waaronder Tom Plovie, maar die werden voor de beklimming nog terug ingerekend.

Iets verder eerste pechmoment … Maxim reed lek, maar kon vrij snel terug op de fiets en kwam kort nadien weer aansluiten in het peloton…

Een 3-tal kilometer verder sloeg het noodlot toe, massale valpartij met zowat de helft van het peloton, waardoor maar liefst 4 van onze renners gehinderd of betrokken raakten. Wouter werd opgehouden, Jarne zat in de valpartij, Maxim die net terug was, werd aangereden waardoor zijn wiel klem kwam te zitten, en Tom die eigenlijk slechts tot stilstand kwam in de valpartij, werd aangereden door een andere renner. Hij werd daarbij vol in zijn aangezicht geraakt, met als resultaat een gebroken neusbeen: in de ambulance en einde wedstrijd.

De volgwagens werden meer dan vijf minuten opgehouden, en toen we terug vrije baan hadden, zagen we een ware ravage in het peloton. Een neutralisatie had hier op zijn plaats geweest.

Net terug op weg kwamen we Jarne tegen die heel wat hinder ondervond van zijn blessure en er begrijpelijk de brui aan gaf.

Iets verder kwamen we Maxim tegen die er alles aan deed om zijn plaats terug in het peloton te nemen.  Na een 30-tal kilometer achtervolgen slaagde hij daar uiteindelijk in.

Ondertussen hadden we Wouter ook opgemerkt in een achtervolgende groep, maar Wouter had geen te goeie benen en miste de aansluiting.

Onze resterende renners in de groep hadden blijkbaar ook geen superdag. Ze ondergingen de wedstrijd, wat gezien het zware weer ergens begrijpelijk was.

Uiteindelijk werd de wedstrijd gewonnen door Harry Sweeny, gastrenner bij Spie-Douterlogne die alleen finishte. Maxim plaatste zich nog als 27ste in de groepspurt om de 2de plaats. Dit na een dag te koersen in de achtervolging, wat op zich wel sterk was. Zonder die lekke band en het oponthoud door de valpartij zat er zeker veel meer in!

Jordi, die een beetje last had van de warmte werd 60ste en Thomas, vol frustraties over het gevaarlijke parcours werd 63ste.

Een wedstrijd vol miserie en om vlug te vergeten … Hopelijk hebben we wat meer geluk in de volgende wedstrijden>