BVB Bonheiden (JUN)

11 Jun

Over deze koers kunnen we redelijk kort zijn: de voorspelde massaspurt kwam er, alhoewel er enkele schermutselingen plaatsvonden gedurende de wedstrijd. Verder in dit bericht kun je alle details lezen over het koersverloop en over hoe onze junioren het gesteld hebben tijdens de BVB in Bonheiden. […]

Vroeg in de wedstrijd reed Jordi De Beule lek, maar hij kon vrij vlug gedepanneerd worden en vond na enkele kilometers tussen de wagens terug aansluiting bij het peloton.

Iets verder moest Bjarne Dewulf lossen, maar na wat recuperatie, en begeleiding van uit de wagen kon hij de aansluiting terug maken. Dit was echter van korte duur en een 10-tal kilometer verder moest Bjarne definitief de rol lossen.

Later ontstond er een kopgroep van een 9-tal man met bijna alle topploegen vertegenwoordigd, jammer genoeg zonder pionnen van onze ploeg. Zij kregen tot 45 sec voorsprong, maar ook dit liedje ging niet door. Iets later terug een ontsnapping met een omvangrijke groep, maar ook deze ontsnapping was geen lang leven beschoren.

Tijdens de plaatselijke ronden waren er nog wat ontsnappingspogingen, maar het was toen al duidelijk dat de grote ploegen op een massasprint aanstuurden … de laatste vluchters werden dan ook gegrepen in het begin van de laatste plaatselijke ronde.

Op 300m van de meet was er nog een valpartij waarbij Thomas gehinderd werd en zijn plaats niet kon verdedigen.

Maxim Trio eindigde verdienstelijk 8ste in deze sprint, Thomas werd ondanks het oponthoud nog 41ste, Gilles Huyghe werd na in de finale te werken voor Maxim 63ste, Steff Milbou die enkele keren zijn neus aan het venster stak tijdens de wedstrijd werd 92ste en stak, na een pechstart van het seizoen, een pak vertrouwen op met het oog op de zomerwedstrijden en Jordi De Beule werd 115de na nog een late aanvalsactie te hebben willen opzetten.

Wij waren al blij om zonder kleerscheuren uit deze wedstrijd te komen en behielden bovendien onze 9de  plaats in de BVB>