Ex-olympisch atlete Lieselot Decroix wil het dames jeugdwielrennen promoten

15 Jul

Dag iedereen,

Met veel trots kunnen we jullie volgende mededeling doen. Ons team heeft een mooi verleden in het dameswielrennen en we zijn blij dat we deze traditie terug kunnen oppikken. Wij kijken uit naar de samenwerking met Lieselot en zijn ervan overtuigd dat ze zal slagen in haar missie om het dameswielrennen een nieuwe boost te geven. Dank u Lieselot en veel succes!

———————————————————————————————-

Ex-olympisch atlete Lieselot Decroix wil het dames jeugdwielrennen promoten

 

Lieselot Decroix is momenteel bezig met haar laatste maanden als wielrenster bij de damesploeg van Lotto-Soudal. Ze is echter al volop bezig met haar toekomst na haar wielercarrière. Lieselot begon haar wielercarrière bij KSV Deerlijk en was 14 jaar actief in het wielrennen. Ze reed meerdere wereldkampioenschappen en nam in 2008 ook deel aan de olympische spelen in Peking. Ze zal zich echter vanaf volgend jaar ook engageren om de dames te begeleiden bij Meubelen Gaverzicht – Glascentra ladies CT ( KSV Deerlijk ). Extra dames bij het team zijn zeker welkom maar het is vooral de bedoeling om het dames wielrennen te promoten vanaf jonge leeftijd. Het wielertoerisme bij de vrouwen zit in de lift en we hopen daarop in te spelen om ook de dochters aan het fietsen te brengen. We willen dit bereiken door enkele specifieke dames activiteiten te organiseren en extra aandacht aan de dames in onze club te besteden. Lieselot is momenteel onderzoekster aan de VUB en ook ambassadrice van de internationale organisatie Strongher die zich ook richt op het promoten van het dameswielrennen. De basis is echter onze jeugd welke we graag het plezier van het fietsen willen laten ontdekken via het Meubelen Gaverzicht – Glascentra Ladies CT. We richten ons om te beginnen vooral tot aspiranten en nieuwelingen om zo rustig door te groeien, maar ook juniores meisjes zijn welkom.

 

Een eerste initiatief om meer meisjes op de fiets te krijgen, onder de vorm van een “girls’ ride met Lieselot” zal doorgaan op zondag 11 september. Meer info volgt via de website, facebook-pagina van de club en Strongher.

 

Geïnteresseerden mogen zich altijd wenden tot lotjedecroix@hotmail.com.

 

image