Verslag Ronde van Vlaanderen – JUN

1 Aug

Vorig weekend stond de 39ste Ronde Van Vlaanderen op de kalender voor juniores.

De club ging er met volgend renners naar Vlaanderen Mooiste:

Torsten Demeyere, Brent Govaerts, Steff Milbou , Jordi De Beule, Maxim Trio en Thomas D’hooge […]

De eerste aanvaller van de dag was er ééntje van ons met Maxim Trio, hij reed een kleine 10 km alleen voorop.

Daarna bleef de koers lang gesloten. In de bergzone reed er toch een groep weg. Hun voorsprong bleef ronde de minuut hangen. De ontsnapping leek niet door te gaan tot aan de finish.

Op ong. 30km van de meet gingen de goeie renners aanvallen. We hadden Torsten Demeyere bij de 13 sterke mannen, maar ze kregen slechts een kleine voorsprong en konden niet uit de greep van het overblijvend peloton blijven.

Op 3km van de meet kwam alles samen en leek het tot een massasprint met 45 renners te komen. Maar er sprong toch nog 1 renner weg: Timo De Jong van Balen bc. Hij kon stand houden en hield op de meet 1sec over.

Thomas D’hooge werd 26ste, Brent Govaerts 35ste en Torsten Demeyere 45ste. We behaalden zo de 4de clubprijs en bewijzen net als het hele jaar dat we mee doen met de topploegen.

Steff Milbou maakte een zware val. Hij liep schaafwonden op en moest gehecht worden aan de ellebogen. Zijn fiets is voor de schoorthoop, jammer maar dit zorgde voor een donkere plek op een mooie dag die we met de club beleefd hebben.

Dank aan de hele goeie zorgen van de omkadering>