Verslag BVB Angreu Honnelles (JUN)

23 Aug

Op zaterdag 13 augustus was er voor de juniors de BVB koers te Angreu Honnelles. Ze hadden de opdracht gekregen om vanaf het begin actief mee te koersen en dit deden ze ook[…]

De start was nog maar gegeven of de eerste renner van ons begon er al aan: een ontsnapping met 4 renners en Thomas vertegenwoordigde er de kleuren van meubelen gaverzicht-glascentra CT. Iets verder kwamen er 11 renners aansluiten. Die kopgroep liep uit tot 1 minuut. Alles leek erop dat de beslissing al gevallen was want alle teams  waren vertegenwoordigd in deze ontsnapping.

Ondertussen had Torsten in de eerste ronde zijn ketting gebroken. Na een fietswissel stelden we vast dat de nieuwe ketting doorschoot. Dan maar terug een nieuw wiel gestoken, we deden alles om Torsten terug te brengen, maar 3 maal pech in 15 km was er net teveel aan.

Vele ploegen hielpen ons hierbij. Speciale dank aan Avia, Menen, Davo en Van Moer: jullie hielpen een renner die er anders door pech uit zou moeten. Chapeau!

Tom had een slechte dag: hij kreeg te weinig adem en moest de koers staken.

Rond half koers werden de 15 koplopers echter terug ingelopen. Toen er 4 renners wegreden en kort erop nogmaals 19 renners in de achtervolging gingen was Brent bij de les want hij had z’n wagonnetje aangehaakt.

Het peloton liet begaan en Brent werd mooi 19de. Steff reed nog weg van het peloton en kwam als 32ste over de meet. Thomas was 3de van de sprint en werd 60ste. Jarne Loeys zat in de buik van het peloton en kwam als 91ste over de meet.

Met 3 eerste jaars hadden we toch terug mooie 9de plaats in het ploegenklassement!

We staan nu 8ste in de BVB. Nog 1 rit voor de boeg waarin we hopen nog 1 plaats te kunnen opschuiven.

One Team One Dream>