IC Remouchamps (JUN)

9 Sep

Op zondag 4/9 was er de 1.1 koers te Remouchamps. Met niet minder dan 15 buitenlandse ploegen mogen we spreken van internationaal deelnemersveld. Voor de club stond Tom Plovie, Steff Milbou, Brent Govaerts , Torsten Demeyere, Mauro Verleyen en Thomas D’hooge aan de start[…]


Nog voor de start stonden de wolken open en viel de regen met bakken uit de lucht… Maar het leek erop dat de koers voor ons goed begon. Toch moest Thomas D’hooge rond km 20 het peloton laten rijden omdat het zicht voor hem te beperkt was.
Tom Plovie viel even verder plat. Na een achtervolging tussen de wagens kwam hij bijna aansluiten totdat een auto keihard op de rem stond en Tom er frontaal op reed… Zo moest hij met ziekenwagen afgevoerd worden.
Iets verder was er opnieuw iemand die over de kop sloeg: Mauro zat in groepje geloste renners, toen een renner in een afdaling zijn regenjasje wou afdoen, draaide het in zijn wiel en zo met 8 renners op het asfalt… Terug een renner voor de ziekenwagen. Intussen reed Thomas terug naar het peloton want de regen hield op. Torsten had geen goeie dag en hing al 3-tal keer aan de rekker. De 4de keer was er teveel aan…
Brent moest rond 90km met 20 tal renners lossen, zo hadden we nog 2 renners in koers Steff en Thomas.
Na een extra beklimming en nog een halve beklimming van de La Redoute lag alles uiteen.
Thomas werd in deze zware wedstrijd nog heel mooi 20ste. Steff kwam kort daarna als 22ste over de streep en was daarmee 6de jongere en maar liefst de beste Belgische jongere. Dit kan tellen! In  totaal reden er maar 64 uit van de 177 renners de wedstrijd uit en we behaalden toch nog een mooie 12de clubprijs.

De club had veel pech maar ook 2 renners die een sterke prestatie neer zetten!

Dikke proficiat kerels>