BVB Jemeppe (JUN)

4 Oct

Op zondag 25 september stond de voorlaatste BVB wedstijd van 2016 op het programma in Jemeppe!

Voor onze club kwamen Maxim Trio, Brent Govaerts, Steff Milbou, Thomas D’hooge, Tom Plovie en Valentin Lefever aan de start.[…]

Een strakke zijwind zorgde al heel vroeg in de wedstrijd dat het peloton op een lint getrokken werd met als gevolg dat het aan alle kanten scheurde waardoor een groep van 29 renners wegreed en zou wegblijven.

Wij misten de goede ontsnapping mede door pech. Steff die goed vooraan zat in de zone van de waarheid, moest hard in de remmen, kwam bijna ten val en stootte daarbij met zijn borstkas op het stuur, en Tom die ook in de voorste gelederen zat reed lek op het slechtste moment in de koers, ook de rest van de ploeg mistten de goede ontsnapping.

Tom kwam na zijn lekke band wel terug tot in de laatste groep, maar dan lag het peloton al in vier stukken. Iets later smolten groep 3 en 4 tezamen, hierin Steff die last had van zijn net niet valpartij, Tom en Valentin … zij zouden het peloton niet meer weerzien en werden vroeg uit koers genomen.

In de achtervolgende groep op de leiders zaten Brent, Maxim en Thomas, maar ook die groep scheurde nog in 2 stukken met als voornaamste slachtoffers Maxim en Lichtgewicht Thomas. Enkel Brent kon standhouden in de eerste achtervolgende groep.

Dit zou ook de laatste groep zijn die de koers beëindigden … de rest werd uit koers genomen. Slechts 42 renners bereikten de aankomst.

Een beresterke Sander de Pestel won deze afvallingswedstrijd. Slechts 19 ploegen konden met minstens 1 renner de koers beëindigen. 11 ploegen hadden geen enkele renner aan de aankomst om maar aan te tonen hoe hard er werd gereden..>