Verslag BVB Nederhasselt (JUN)

4 Oct

Op zondag 2 oktober kwamen we aan de start van de laatste BVB wedstrijd van het seizoen in Nederhasselt! Volgende renners verdedigden er de clubkleuren, Brent Govaerts, Wouter Verhulst, Thomas D’hooge, Tom Plovie, Gilles Huyghe en Yoni Petrens. Wij verdedigden er onze 6de plaats in de BVB ploegenstand.

Deze wedstrijd ging door op een plaatselijk parcours van een kleine 12km met iedere ronde enkele korte hellingen. De wedstrijd werd van in het begin hard gemaakt, mede door het slechte weer, want de renners kregen de ene na de andere regenvlaag over zich heen.[…]

Tom kwam al gauw in de problemen … want licht ziekjes, en geen power. Ook Gilles verloor al gauw voeling met het voortstormende peloton.

Ondertussen ontstonden er verschillende ontsnappingen, maar die kregen nooit meer dan een 30-tal seconden, en ook onze jongens probeerden mee te gaan in ontsnappingen maar ook zij kregen nooit een noemenswaardige voorsprong.

In de voorlaatste ronde moest Yoni de rol lossen na een toch wel knappe wedstrijd in de voorste gelederen van het peloton.

Een aanval van 3 man in de laatste ronde werd in de laatste meters gecounterd waardoor het een massaspurt werd.

Brent eindigde 15ste,  Wouter 59ste en Thomas 81ste en zorgden met deze prestatie voor een 13de plaats in het ploegenklassement. Jammer genoeg werden we nog door 2 ploegen voorbijgegaan in het algemene ploegenklassement waardoor we finaal 8ste werden. Toch eerste West-Vlaamse ploeg!

Aan alle renners die bijdroegen tot dit eindresultaat … bedankt voor de inzet en de formidabele ambiance gedurende het voorbije jaar.

Alvast veel succes volgend jaar>