Verslag Guido Reybroeck Classic (JUN)

23 Mar

Vorig weekend stonden onze juniores aan de start van de Guido Reybroeck classic in Damme […]


We startten er met 4 eerste jaars: Kasper Saver, Thomas Suys, Jochem Kerckhaert en Aaron Vandenbulcke. Aangevuld met Jarne Loeys en Guillaume Coolsaet als 2de jaars. Tijdens de briefing hadden we met de wind voorspeld dat de koers zou gereden zijn na 15 km. Dit leek te gebeuren maar toch dikte het peloton opnieuw aan tot een compacte groep van ong. 150 man.
Tot 90km bleef de wedstrijd gesloten. Guillaume moest spijtig genoeg door een lekke band op een slecht moment, het peloton laten rijden. Even verder ging het voor Thomas Suys te vlug. Er bleven zo nog 4 renners van het meubelen Gaverzicht-Glascentra CT over om de plaatselijke rondes in te gaan. Op 2 ronden van het einde reden er 3 man voorop, gevolgd door een 6-tal renners die in de finale nog uit elkaar spatte. Kasper Saver vormde was aanwezig in het volgende achtervolgende groepje van een 7-tal man. Kasper reed naar een mooie 9de plaats! Jochem, die een hele goeie koers reed, kwam met de voorwacht van het peloton binnen op een 32ste plaats. Aaron, die enorme doorzetting toonde, kwam als 52e over de meet. Jarne moest in de laatste ronde de rol lossen en werd uiteindelijk 77ste. Dit alles zorgde voor een 8ste plaats in het ploegenklassement. Zeker niet slecht voor deze 1.1 UCI wedstrijd>