Verslag ronde van Vlaanderen (JUN)

3 Apr

Op zondag 2 april, reden de juniores ook hun ronde. Voor het meubelen Gaverzicht-Glascentra CT startte volgende renners: Sooi Wuyts, Kasper Saver, Ibe Vaneeckhoutte , Thomas naudts , Rick Wouters en Jarne Jacques.[…]

Ondanks een heel zware omloop bleef de wedstrijd lang gesloten. Buiten de valpartijen gebeurde er bijna niks. Behalve dan Sebastian Grenard, die lang met 1 minuut voorop reed.

Rond km 50 was er een val waar Thomas en Kasper bij betrokken waren. Gelukkig konden beide renners de weg verder zetten. Even verder kwam Thomas terug ten val en iets verderop moest hij de strijd staken.

Jarne Jacques kwam daarna eveneens ten val. Jarne kon nadien nog even aanpikken maar iets verder moest hij toch de rol lossen. Ibe moest  aan de voet van Bosberg door een lekke band het peloton laten rijden.

Alsof dit nog niet genoeg was, bij het ingaan van de Vesten, vielen er 20 renners… en Rick lag erbij: letterlijk de onderste van het pak. Rick moest naar spoed en werd genaaid aan de kin. Een renner hoopt op zijn verjaardag toch op iets anders.

Sooi reed een sterke koers en was mee met deel 1 van peloton. Hij reed als 45 ste over de eindmeet. Kasper kwam iets later binnen als 51ste. Ibe kwam als 3de renner over de eindmeet.

Koers is emotie en dit zal het altijd blijven.

Op naar volgend week te Rollegem komende zaterdag>