Verslag E3-prijs Harelbeke (JUN)

24 Apr

Op zondag 23 april stond de E3 prijs Harelbeke op het menu van de juniores. We startten er met volgende sterkhouders: Brent Govaerts, Kasper Saver, Sooi Wuyts, Rick Wouters, Aaron Vandenbulcke en Yoni Petrens. In het begin bleef de wedstrijd lang gesloten, en reden onze renners vooraan in groep[…]

Tot er (zoals bijna iedere week) een massale valpartij was… waarbij al onze renners betrokken waren: Aaron moest de strijd staken met kapotte fiets. Brent was op zijn rug gevallen en had heel veel pijn. Kasper, Sooi en Yoni moesten 15 km achtervolgen tot aan de voet van de Knokteberg. Net op dat moment reden er 2 Nederlanders weg.

Op de Kwaremont brak het peloton in 2 en reden 43 renners weg. Doordat onze jongens als gevolg van de valpartij nog altijd ver in het peloton reden, hadden we vooraan niemand mee.

Yoni moest de strijd staken en ook voor Rick ging het te snel. Hij verloor het contact met de grote groep en kwam als 102e over de meet.

Brent, Kasper en Sooi kwamen met een groep van 20 renners tot op 30 sec van de kopgroep, maar kregen het laatste gaatje niet dicht. Zo reden onze jongens na heel veel pech als 45e, 51e en 52e over de meet.

Na al die pech mag Dame Fortuna tijdens de volgende wedstrijden ook eens achter ons staan… Maar we blijven als team vechten, want de jongens hebben de goeie conditie vast en zal het geluk wel eens keren. Zo gaan we met opgeheven hoofd naar Ster Der Vlaamse Ardennen>