Verslag Ster van OVL (JUN)

2 May

Volgende renners namen voor het meubelen Gaverzicht-Glascentra-CT de start in de Ster Der Vlaamse Ardennen: Brent Govaerts, Sooi Wuyts, Thomas naudts, Kasper Saver, Jarne loeys en Rick Wouters[…]Zoals vaak is de eerste dag al erg belangrijk voor het algemeen klassement. Jammer genoeg waren onze renners niet bij de pinken en kwamen ze te laat in actie: toen er 8 renners het hazenpad kozen was er niemand mee van ons. Gelukkig kon de kloof van 1m30s met de hulp van Balen BC terug gedicht worden.
Kort daarna reden er 14 renners weg. Zij vertegenwoordigden 13 ploegen… maar er was niemand van onze ploeg mee… Na de koers was er dan ook grote ontgoocheling bij de omkadering want we wisten dat het nog moeilijk ging zijn om een mooi klassement te rijden.

Op dag 2 stond de ploeg er echter wel! Onze renners reden heel aanvallend. Rick Wouters was onze eerste vertegenwoordiger in een ontsnapping. Daarna was het de beurt aan Jarne Loeys met 8 andere renners. Op het einde bleef alleen onze Nederlandse collega over en kon Sooi Wuyts zich nog los maken vanuit het peloton. Hij kwam als 6e over de streep, Kasper als 11de en Brent als 23ste. Door deze knappe ploegprestatie schoven we in het ploegenklassement op van plaats 15 naar plaats 10.
Rick Wouters viel en brak daarbij zijn pols. Hij is hierdoor out voor een lange periode. We wensen hem alvast een spoedig herstel.

Dag 3 begon met een tijdrit. De ambitie was een podiumplaats want afgelopen woensdag hadden we een goede verkenning achter de rug. Onze 5 renners konden de volledige tijdrit samen blijven en we eindigden de ploegentijdrit op de 3 de plaats!
In de namiddagrit kozen onze renners voor de aanval. Iedereen van ons team ging in de aanval, maar zonder resultaat want veel ploegen rekenden op een massasprint. Uiteindelijk bleef er 1 renner voorop. Voor onze ploeg kon Brent nog een mooie 11e plaats behalen en klommen we naar plaats 8 in het ploegenklassement.

In het algemeen klassement werd Sooi 17de, Brent 20ste, Kasper 21ste en Thomas 22ste .

De 7de en 8ste jongere waren er ook van het meubelen Gaverzicht-Glascentra-CT.

Dankzij deze knappe prestaties hebben we de ronde met een goed gevoel verlaten>