Verslag IC Korbeek-Lo (JUN)

11 May

We kwamen aan de start van deze 1ste wedstrijd tellende voor de Beker van België met een sterke ploeg, en met de bedoeling om er aanvallende koers van te maken. Renners van dienst waren Sooi Wuyts, Brent Govaerts, Jarne Jaques, Jarne Loeys, Kasper Saver en Dominik Litvinov die zijn eerst interclub reed bij de juniores.[…]

De vlag was nog niet goed naar beneden of de eerste aanval was vertrokken … 2 man met daarbij Jarne Jaques voor onze ploeg. Deze aanval zou echter niet lang duren. Iets verder jammer genoeg maag problemen voor Jarne Loeys en dit zou ook direct het einde van de wedstrijd betekenen voor Jarne … jammer want Jarne was de laatste weken in goede doen.

Kort daarna vertrok er een nieuwe aanval, jammer genoeg niemand van onze ploeg mee, want deze groep van 7 renners hield het toch een 60-tal kilometer vol. Bij het aansnijden van de plaatselijke ronden kwam alles echter terug samen en kon er opnieuw aangevallen worden.

Één van de volgende aanvallers was Kasper samen met nog een kompaan, maar ook deze aanval ging niet door.

Bij het ingaan van de laatste ronde ontstond er opnieuw een ruime kopgroep waar Sooi dienst van uit maakte, maar beetje bij beetje kwam de rest van het peloton terug. Net toen we dachten dat we op een massasprint aanstevenden trokken er nog 2 renners in de aanval en deze hielden stand tot op de meet. Het spurtende peloton kwam net tekort.

In de peloton spurt plaatsten onze jongens zich voortreffelijk. Brent werd 11de , Jarne jaques 14de , Dominik 26ste  (heel sterk voor een eerste IC) en Sooi werd na zijn aanvalswerk nog 40ste. Kasper was in de finale nog betrokken in een valpartij waardoor hij iets later binnen bolde op een 128ste plaats.

Dit resulteerde bovendien in een 3de plaats in het ploegenklassement waardoor wij na Korbeek-Lo aan de leiding komen in het algemeen ploegenklassement voor de Beker van België

Proficiat Jongens>