Verslag Omloop der drie provincies (JUN)

29 May

Op donderdag 25 mei reden de juniores de Omloop Der Drie Provincies (IC).

Meubelen Gaverzicht-Glascentra CT startte er met Kasper Saver, Thomas Naudts, Sooi Wuyts, Mauro Verleyen, Jarne Jacques en Aaron Vandebulcke […]

Tot aan de bergzone bleef de wedstrijd gesloten. Aaron trok door op Knokteberg maar er volgde een hergroepering. Op de Paterberg spatte de groep daarna uiteen. Thomas Naudts moest net als Sooi Wuyts voet aan de grond zetten.

Er kwam een kopgroep van 7 (5 buitenlanders en 2 Belgen) tot stand, gevolgd door een groep van 35 renners. Daarin hadden we met Kasper, Thomas en Mauro 3 renners. Vanuit de grote groep konden 5 renners bij het opdraaien van de plaatselijke ronden de sprong maken tot aan de kopgroep. Net op dat moment kreeg Thomas af te rekenen met een lekke band. Het duurde lang voor hij een nieuw wiel kreeg waardoor hij terug in het peloton kwam. Ook voor Kasper sloeg het noodlot toe want op 5 km van de aankomst was hij slachtoffer van een valpartij waardoor ook hij in het peloton terechtkwam.

Doordat we (als enige ploeg) met 2 renners in de ontsnapping zaten, zag het er lange tijd naar uit dat we het ploegenklassement gingen winnen, maar pech besliste er anders over. De ploegleiding is alvast trots op de ploeg. We onthouden dat de jongens sterk rijden. Hopelijk worden ze binnenkort beloond voor hun prestaties>