PK Aspiranten

12 Jun

Op 4 juni reden de aspiranten hun PK in Ruddervoorde. Het werd een erg mooie dag voor het meubelen Gaverzicht-Glascentra CT […]

De wedstrijden van de aspiranten werden vooraf gegaan door een afwachtingswedstrijd voor miniemen.  Bij de allerjongsten was er een overwinning voor Florian Vandersteene. Hij reed in de laatste ronde weg van zijn kompaan en soleerde naar de overwinning!

Bij de 12-jarige aspiranten waren alle ogen gericht op Viktor Vaneeckhoutte. Hij koos voluit voor de aanval, deed verschillende aanvalspogingen, maar zonder succes. In de spurt werd hij moegestreden 3de en behaalde een mooie bronzen medaille voor het team. Viktor had nog wat krachten over want op 5 juni kwam hij de EZC/Bel aanmoedigen in Waregem. Hij deed dit eveneens super want hij was er getuige van een knappe 6e en 8e plaats voor Joris en Steven!

Bij de 12-jarige meisjes was de focus op Anna Bruneel gelegd. Ze heeft een harde strijd gereden met de andere kandidate en werd mooi 2de: de zilveren medaille volgde als beloning.

Bij de 13-jarige hadden we een grote delegatie van de club. Het kon verschillende kanten op. Door een grote valpartij halverwege de koers raakte een groep van 15-tal renners voorop. Onze renners waren goed vertegenwoordigd in de kopgroep en deden veel werk. In de spurt kwamen ze net te kort voor podium. Tibauld Germonprez werd nog knap 4de na een lange inhaalrace. We hadden 7 renners in de top 15 wat een fantastisch resultaat was!

Bij de 13-jarige meisjes hadden we de topfavoriet aan de start: Margot Rottiers. Ze reed een heel attente wedstrijd en was constant mee met de kopgroep van de jongens. Ze eindigde knap 12de in de kopgroep en werd zo provinciaal kampioene!

Als laatste kwamen de 14-jarige aan de start. Daar waren de verwachtingen niet zo hoog gespannen. In koers reden onze renners goed. Maxim deed enkele forse demarrages maar werd telkens bijgebeend. In de finale kwamen er verschillende aanvalspogingen maar de wedstrijd eindigde op een massaspurt. Daar eindigden we in het midden.

Bij de 14-jarige meisjes hadden we Emke de Keyzer. Emke heeft lang voor de overwinning kunnen strijden maar de hevige wind was heel vermoeiend. Na een sterke wedstrijd werd ze knap 2de>