IC Kuurne (JUN)

6 Mar

Niet alleen de profs reden Kuurne-Brussel-Kuurne, maar ook de juniores reden hun wedstrijd. Lees hier verder hoe de ploeg het er vanaf bracht tijdens deze bitterkoude dag[…]

Wij kwamen aan de start – met naar mijn gevoel – een heel sterke ploeg. Kasper, Mathisse, Luca, Herben en Aaron hadden op training en op stage al bewezen wat ze in hun mars hadden …, maar de wedstrijd moest natuurlijk nog gereden worden.

Tijdens de briefing en op training gaven we al mee dat de wedstrijd na de Wolvenberg en de daarop aansluitende Holstraat voor een groot pak renners over en out zou kunnen zijn en dat vooraan rijden een must was. Het bleken geen loze woorden.

Kort na deze hindernissen mochten wij met de volgwagen al doorschuiven. Aan de voet van de kanarieberg sloten wij weer aan bij het resterende peloton. We hadden een kleine 100 renners voorbijgestoken, waar geen enkele van onze renners bij zat, al sterk op zich!

Iets verder werden we gevraagd om het teveel aan kledij op te halen van een aantal van onze renners (Luuk, Mathisse en Aaron), maar net daarna ontbond de latere winnaar Remco Evenepoel zijn duivels waardoor het peloton op een lang lint werd getrokken en… Aaron, Luuk en Mathisse net iets te ver zaten in de aanloop naar de Kwaremont. Op deze Kwaremont zagen we een sterke Luca en Kasper in de voorste gelederen.

Er kwamen grote scheuren op de Kwaremont. Een deel van het peloton, waaronder Mathisse en Luuk verloren voeling met het voorste deel. Aaron kon nog net de aansluiting maken.

Met 3 man in de achtervolgende groep op Remco konden we niet klagen.

In de finale werd er langs alle kanten geprobeerd om weg te rijden, maar weinigen geraakten weg. In de laatste kilometers was er een ontsnapping van een Deen en … Kasper, maar hij moest laten gaan door krampen wat doodjammer was aangezien de Deen alleen naar de finish reed en 2de werd.

Na de eerste 2 werd er gesprint met de rest van de groep. Kasper werd verdienstelijk 17de, Aaron 30ste en Luca 38ste. Luuk en Mathisse kwamen iets later aan op een 48ste en 69ste plaats.

De resultaten spraken misschien niet op zich, maar wij gingen toch met een gevoel van vertrouwen voor de rest van het seizoen naar huis.

De ploegleiding>