Verslag ronde van Vlaanderen (JUN)

3 Apr

Net zoals de dames en de profs reden de juniores ook hun Ronde Van Vlaanderen. Onze renners reden attent vooraan in het peloton maar de koers bleef lang gesloten. Rond km 60 reden er 6 renners weg, […]

maar even verder liep alles terug samen. Daarna vertrok er een Noor op zijn eentje… en hij kon dit volhouden tot aan de aankomst!

Achter de koploper kwam er groep van 8 renners tot stand, met daarin Luuk Herben. Ze liepen 40 sec uit op het peloton maar toch kwam alles terug samen achter de eenzame leider.

Yannick Vos was nog niet voldoende hersteld van een stage en moest de strijd staken. Aaron Stockx kreeg dan weer te maken met een hongerklop en verdween hierdoor uit de wedstrijd.

Kasper Saver reed een knappe finale en behaalde een mooie 13de plaats, Jochem Kerckhaert  werd 30ste en Luuk Herben 48ste.

Daarmee behaalde de ploeg een mooie 8ste plaats in het ploegenklassement, wat in de lijn ligt van de vorige resultaten: tot nu reden we 4 maal een 1.1 wedstrijd en telkens behaalde de ploeg een top-8:

Nokere 3de

Damme 5de

Kuurne 7de

en Ronde Van Vlaanderen 8ste

Het werd geen overwinning in Vlaanderens mooiste, maar toch mogen we trots terugblikken op een goede prestatie>